Националният оперативен план за справяне с COVID-19 ще бъде представен в

...
Националният оперативен план за справяне с COVID-19 ще бъде представен в
Коментари Харесай

Готов е! Ето кога обявяват новия план за Ковид

Националният действен проект за справяне с COVID-19 ще бъде показан в 17.00 ч на конференция в Министерския съвет. Това оповестиха от държавната пресслужба. 

Министър-председателят Кирил Петков ще открие събитието чрез видеоконферентна връзка. Припомняме, че той е под карантина след заседанието на КСНС като контактен на позитивния за COVID-19 Никола Минчев.

На конференцията ще участват министърът на здравеопазването Асена Сербезова и министърът на образованието и науката Николай Денков. 

По-рано стана ясно, че в Оперативния проект на правителството ще бъде написано какви противоепидемични мерки да се постановат на национално равнище и при какви условия да влизат в действие. 

Водещ ще бъде броят на интензивните легла в лечебните заведения. При понижаване на броя, евентуално ще се постановат и по-тежки ограничавания. 

На този стадий стягането на ограниченията се взема решение на областно равнище, като редица области към този момент въведоха ограничения заради повишения брой на инфектираните с ковид. 

План за справяне с пандемията бе въведен и от служебния министър доктор Стойчо Кацаров. В него страната е разграничена на четири зони: зелена, жълта, алена и тъмночервена, като той предвиждаше конкректни ограничавания да се постановат по отношение на зоните. Цветното зониране се ползва и все още, само че няма изясненост дали се ползват заложените в него ограничения. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР